Şub
SOSYAL MEDYA YÖNETİMİ İÇİN ZAMANINIZI NASIL ORGANİZE ETMELİSİNİZ?
Aslına bakılırsa sosyal medyanın uyumadığı gerçeği, sosyal medya yöneticilerinin de uyumamasını gerektirmiyor. Bu alanda çalışan insanların çoğu, saatlerce çalışmaya rağmen yine de, istenilen sonuçlara ulaşamayabiliyor. Fakat bu bir mecburiyet değil, doğru planlama ve doğru stratejiyle yürütülen bir sosyal medya pazarlaması alışılagelenden çok daha kolay bir şekilde yürütülebilir.
Social Media Examiner’ın raporunda dikkat çeken noktalardan birisi, çoğu sosyal medya yöneticisinin doğru zaman yönetimini kullanmadığı yönünde. O halde doğru zaman yönetimi nasıl yapılmalı?
Kullanıcılarla etkileşime geçme
Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen pazarlama çalışmalarındaki en büyük eksiklik etkileşim olarak göze çarpıyor. Kurumsal sayfalarda yer alan her altı kullanıcı sorusundan beşi cevapsız kalıyor. Bu da müşteriler için ne kadar nitelikli içerik hazırlamış olursa olsun, yeterli etkileşimin sağlanamamasına sebep oluyor.
Araştırma ve planlama
İşin firmalar tarafına bakıldığında, çoğu firma temsilcisi sosyal medyanın mekaniğinden habersizken, konuya kısmen vakıf olan kişiler ise bu işin kolay bir çalışma olduğu kanaatinde. Fakat işin aslı hiç de öyle değil. Ortaya çıkarılan kampanyaların arka planında ciddi bir araştırma ve strateji planlama gereksinimi yatıyor.
İçerik oluşturma ve içerik girişi
Sosyal medya için içerikler neredeyse her şey demek. Arka plandaki tüm çalışmaların neticesinde ortaya çıkarılan içerikler her mecra için uygun niteliklerde hazırlanmalı. Ve daha önemlisi, artık sosyal medya ölçümlemelerindeki anahtar kelime haline gelen etkileşimin altında yatan sır, marka-içerik-kullanıcı üçgenindeki doğru dengeyi yakalayabilmekte gizli.
Ekip strateji toplantıları
Özellikle büyük kitlelere hitap eden markalar için sosyal medya yönetimi bir ekip çalışması halinde yürümekte. Hal böyle olunca tüm ekibin aynı frekansta çalışması da hayati önem taşımakta.
Geçmiş performans analizi
Geçmiş performans analiziyle anlatılmak istenilen, tamamlanan bir işin neticesindeki nihai değerlendirmeler olmamalıdır. Bizatihi çalışma süresi boyunca belli periyotlarda yapılacaklar analizler çalışmanın akıbeti açısından çok büyük önem taşır. Bu analizler izlenecek yol hakkında önemli fikirler verecektir. Bu analizler neticesinde sorulması gereken 3 ciddi soru vardır;
- Hangi ağlar daha etkili?
- Ne tip içerikler etkileşim yaratıyor?
- Genel olarak verilen hangi mesajlar karşılık buluyor?
Sorry, the comment form is closed at this time.